Ποιός φοβάται την ισότητα;

 

Ξέρετε κάτι συμπολίτες;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε μία μεγάλη αλήθεια.Δέν τρέφει αυταπάτες για μία κοινωνία χωρίς ανισότητες.Ούτε κι εμείς.Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η ιστορία και η ζωή των ανθρώπων είναι γεμάτη ανισότητες.Αυτό που δέν διευκρινίζεται σε αυτή τη φράση είναι το πώς δημιουργήθηκαν αυτές οι ανισότητες.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πιστοί του πιστεύουν πως  η αιτία όλων αυτών των ανισοτήτων είναι η φύση.Δηλαδή για παράδειγμα η φύση προίκισε κάποιους με εξυπνάδα,πονηριά -πείτε το όπως θέλετε-  να κατέχουν τον πλούτο όλου του κόσμου και τα υπόλοιπα δισεκατομμύρια ανθρώπους απλά να είναι σκλάβοι τους.

Αυτή…είναι η φύση του Κυριάκου Μητσοτάκη και των «έξυπνων» πιστών του σημερινού συστήματος.

Είχα γράψει παλιότερα πως η ανθρώπινη φύση είναι διττή.Δηλαδή πως είναι ικανή τόσο για τις δίκαιες πράξεις όσο και για τις άδικες.Αυτό που παρακινεί την πλειοψηφία των ανθρώπων να πράττει κατά το δοκούν, είναι πρωτίστως το προσωπικό συμφέρον.Το προσωπικό συμφέρον όμως επηρρεάζεται από την κοινωνία όπως είναι διαμορφωμένη στο παρόν κοινωνικοπολιτικό σύστημα και έχει και άμεσο αντίκτυπο σε αυτήν.

Η μεγάλη επίσης διαφορά ανάμεσα στα ζώα και στους ανθρώπους είναι πως εμείς έχουμε συνείδηση για τις πράξεις μας και πως ύστερα από εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης δημιουργήσαμε μία εντελώς διαφορετική κοινωνία από αυτή των ζώων με ουσιαστική επικοινωνία και πολυδιάστατη σκέψη. Χτίσαμε πόλεις,πήγαμε στο διάστημα, δημιουργήσαμε  τέχνη σε πολλές μορφές κλπ.

Όσοι τώρα ισχυρίζονται πως θα πρέπει να επικρατήσει ο νόμος του ισχυρού,δέν το κάνουν γιατί πιστεύουν στο νόμο της ζούγκλας αλλά επειδή  το ξέρουν πως είναι ισχυροί.Και ο νόμος του ισχυρού ευνοεί τον ισχυρό.Ο Κυριάκος,ο Αλέξης και τα άλλα «παιδιά» δέν είναι ηλίθιοι όπως πολλοί λανθασμένα πιστεύουν.Κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Άλλωστε τον κόσμο τον κυβερνάνε οι πονηροί που ψηφίζονται από τους ηλίθιους…

Σε όλη την ιστορία των ανθρώπων ο ανηλεής και συνεχής αγώνας γίνεται από μέρους της εκάστοτε εξουσίας για να διαβάλλει τις συνειδήσεις των ανθρώπων-σκλάβων έτσι ώστε οι τελευταίοι να μή μπορούν να διακρίνουν ποιό τελικά είναι το συμφέρον τους.Γι’αυτό και παραμένουμε όλοι μας σε κατάσταση ομηρίας και εκβιασμών.Και αυτή η κατάσταση παρόλο που είναι πέρα για πέρα αληθινή,δέν είναι η φυσική εξέλιξη των ανθρώπων. Αυτή η κατάσταση είναι η επιβεβαίωση της τεχνητής «φύσης» που θέλουν να επιβάλλουν οι κάθε είδους «Μητσοτάκηδες» για να δικαιολογήσουν την αιώνια εκμετάλλευση των ανθρώπων,των ζώων και του περιβάλλοντος για να ζούνε οι ίδιοι σάν άρχοντες.

Κάποτε η κάθε είδους εκμετάλλευση και τυραννία είχε «θεϊκή» προέλευση.Όταν κλονίστηκε αυτή η λανθασμένη πεποίθηση την εποχή του Διαφωτισμού τότε επιστρατεύτηκε η φύση.Αλλά όταν αυτά τα παράσιτα επικαλούνται το λιοντάρι και τη χελώνα,δέν αναφέρονται στα ζώα.Πίσω από αυτή την πεποίθηση υπάρχει συγκεκριμένη φιλοσοφία.Είναι η φιλοσοφία των καλύτερων και των άριστων.Και το σύστημα ευνοεί αυτούς που θα είναι οι καλύτεροι σκλάβοι και που θα μπορούν να σκλαβώνουν και να εκμεταλλεύονται καλύτερα τους υπόλοιπους.

Γι’αυτό και ο πετυχημένος επιχειρηματίας αποθεώνεται, την ίδια στιγμή που ο απλός εργαζόμενος είναι ένα τίποτα.

Αλλά κανείς από αυτούς τους επιτυχημένους δέν θα παραδεχθεί ποτέ πως η επιτυχία του βασίστηκε στις πλάτες των εργατών.Όλοι μιλάνε για τους γιατρούς αλλά ας φανταστούμε μιά κοινωνία αποκλειστικά γιατρών.Θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει;Συνεπώς όλοι και όλες χρειαζόμαστε για να προσφέρουμε ίσες υπηρεσίες προς όλους σε μία προφανώς καλύτερη κοινωνία από την σημερινή.Αλλά αυτό είναι κάτι που η «φύση» στην οποία πιστεύουν τα παράσιτα δέν θα επιτρέψει ποτέ να γίνει.

Η ανισότητα και η σκλαβιά ανάμεσα στον τεχνητό κόσμο των ανθρώπων είναι καθαρά ανθρώπινη κατασκευή,προερχόμενη από την πιό σκοτεινή και διεστραμμένη πλευρά της ανθρώπινης φύσης και όχι μόνο μπορεί να καταργηθεί αλλά επιβάλλεται να καταργηθεί.

Αυτοί που δικαιολογούν αυτή την ανισότητα επικαλούμενοι τον θεό ή την φύση,απλά θέλουν να διατηρήσουν το σημερινό άδικο σύστημα,θέλουν να μας έχουν δυστυχισμένους και σκλαβωμένους στους νόμους τους και να απομυζούν την ζωή μας.Για αυτό και φτιάξανε στρατούς,φρουρές και αστυνομίες.Επικαλούνται τον θεό και την φύση για να πείσουν τα δισεκατομμύρια των σκλάβων πως η απαίτηση και η διεκδίκηση ενός δικαιότερου κόσμου,ενός κόσμου ισότητας είναι μία παράλογη απαίτηση που είτε εναντιώνεται στην θεία βούληση,είτε στην ίδια την ανθρώπινη φύση.Συνεπώς αυτοί που κατασκευάζουν τους νόμους «βιάζουν»και επανανοηματοδοτούν τις λέξεις και τις πανανθρώπινες αρχές κατά πώς τους βολεύει έχουν όλο το «θεϊκό» και «φυσικό» δίκαιο να μας σκλαβώνουν.Κι όταν αντιδρούμε να μας περιθωριοποιούν,να μας φυλακίζουν και να μας σκοτώνουν.

Αλλά άν  η ανθρώπινη φύση είναι άμεσα συγκρίσιμη με την φύση των ζώων, τότε ακόμη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμφωνούσε πως στην προκειμένη περίπτωση για να αμυνθεί το θήραμα απέναντι στον θύτη του, το δικαιότερο θα ήταν να χρησιμοποιήσει όλα του τα όπλα όπως θα έκανε μία βασιλική κόμπρα απέναντι στην τίγρη για παράδειγμα.

Αλλά εν τέλει όλα είναι συσχετισμός δυνάμεων.Κάποτε ουδείς πίστευε πως το κεφάλι ενός βασιλιά θα κοβόταν και θα έπεφτε μπροστά στο πλήθος των λιγότερο προικισμένων.Εκεί τότε δέν υπήρχε κανένας φυσικός ή θεϊκός νόμος να σταματήσει αυτό που έπρεπε να γίνει.

Κάποια στιγμή λοιπόν,όταν οι συνειδήσεις των σκλαβωμένων ξυπνήσουν και επιθυμήσουν την ισότητα,τα κεφάλια των «αρίστων» και των «έξυπνων» θα πέσουν σάν σάπια μήλα στο χώμα, όπου θα γίνει η σπορά του νέου ελεύθερου και ισότιμου κόσμου.

ANΩΝΥΜΟς & ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για guillotine

6 Σχόλια προς “Ποιός φοβάται την ισότητα;”

 1. Ενώ το κείμενο εμφανίζει μεγάλες αλήθειες, μπερδεύει το Θεϊκό όπως αποκαλεί για την στέρηση της ελευθερίας και της μετατροπής του ανθρώπου σε σκλάβο.
  Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε ότι ο Θεός θέλει ανθρώπους ελεύθερους, δεν καταπιέζει κανέναν και ο καθένας μας έχει το δικαίωμα της επιλογής. Εάν κάποιοι χρησιμοποιούν τη θρησκεία για να επιβάλλουν τον φόβο και να εκμεταλλευτούν την πίστη του, δεν σημαίνει ότι αυτό είναι Θεϊκό, είναι σαν την τηλεόραση που προβάλλει την δικό της κόσμο, από τα δικά της συμφέροντα, είναι όπως τα λόγια που ακούμε στη Βουλή των Ελλήνων από όλους αυτούς τους κουτοπόνηρους της εξουσίας που νομίζουν ότι απευθύνονται σε ζώα, χωρίς λογική.
  Η ισότητα είναι η ισορροπία της συνύπαρξης με ίσους όρους του δυνατού με του αδύνατου, του πλούσιου με του φτωχού, είναι η αξία του σεβασμού της ανθρώπινης ύπαρξης και από τις δύο αντίθετες πλευρές.
  Απαιτείται συνειδητοποίηση για να αντιληφθούν οι πολλοί ότι δεν είναι δούλοι των λίγων και απλά να ενωθούν όλοι μαζί ώστε να παλέψουν για την ελευθερία τους και την ισότητα.
  Δεν θα προλάβουμε να δούμε αυτή την αλλαγή , επειδή οι λίγοι που κατέχουν το χρήμα, έχουν και τον τρόπο να επιβάλλονται με προπαγάνδα, με την τηλεόραση και κάθε άλλο τρόπο.
  Γιαυτό λέμε κλείστε την τηλεόραση για να κλείσετε την φωνή τους και τότε θα αλλάξουν σταδιακά όλα τα δεδομένα …

  • Κατ’αρχήν οποιαδήποτε κουβέντα για το Θεό ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας,της φιλοσοφίας και όχι της λογικής ή της επιστήμης.Το μπλόγκ τοποθετεί τον άνθρωπο και μόνο τον άνθρωπο υπεύθυνο για τις πράξεις του.Το ζήτημα του κάθε θεού ή αγίου είναι ζήτημα προσωπικής πίστης και χρειάζεται μεγάλη κουβέντα.

   «Κάποτε η κάθε είδους εκμετάλλευση και τυραννία είχε «θεϊκή» προέλευση». Σε αυτή τη φράση και με τα εισαγωγικά στην λέξη θεϊκή,θέλω να πώ πως δέν υπάρχει τίποτε το θεϊκό που να μπορούν να επικαλεστούν οι εξουσίες τώρα,αλλά ειδικά στο παρελθόν.Δέν γνωρίζω τί τελικά θέλει ο θεός γιατί δέν πιστεύω αλλά όταν κάποιος επικαλείται ο,τιδήποτε για να επιβάλλει ο,τιδήποτε στους υπόλοιπους ανθρώπους,αυτό παύει να είναι απλά και μόνο προσωπικό ζήτημα και ανάγεται στο πλαίσιο εκείνο των ανθρώπων που επηρρεάζει.

   Ισότητα μεταξύ πλούσιου και φτωχού,αδύνατου και δυνατού δέν μπορεί να υπάρξει.Η συνύπαρξη ανθρώπων που μεταξύ τους έχουν αντίθετα συμφέροντα είναι αδύνατη γι’αυτό και βρισκόμαστε μονίμως σε εμπόλεμη κατάσταση.Κι όταν λέω εμπόλεμη κατάσταση εννοώ τον ορατό αλλά και αόρατο πόλεμο, που έχει ταξικά χαρακτηριστικά τον πόλεμο που το κάθε κράτος και το κάθε κεφάλαιο έχει κηρύξει στους εργαζόμενους-σκλάβους.

   Δέν υπάρχουν αντίθετες πλευρές από την γέννηση των κοινωνιών.Οι αντίθετες πλευρές προέκυψαν όταν κάποιοι χρησιμοποίησαν την πανουργία τους για να εκμεταλλευθούν ή να σκλαβώσουν τους υπόλοιπους.Και για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους την εξουσία τους και τα λάφυρά τους, δημιούργησαν νόμους,κανόνες στρατούς και αστυνομίες.

   Ο κόσμος της ισότητας θα προκύψει όταν καταργηθούν οι νόμοι,οι στρατοί,οι κανόνες και οι αστυνομίες που προστατεύουν το άδικο σύστημα και παράλληλα θα εξαφανισθούν από προσώπου γης όλοι οι σημερινοί αφέντες και εκμεταλλευτές.Αλλά επειδή ξέρουμε πολύ καλά πως κανένας αφέντης ή τύραννος δέν παραδίδει έτσι απλά την εξουσία του,κανένας πλούσιος δέν θα χαρίσει έτσι εύκολα τα πλούτη του,εμείς θα πρέπει να περάσουμε από πάνω τους.

   Οι πολλοί που πραγματικά πλήττονται από αυτόν τον πόλεμο όντως θα πρέπει να καταλάβουν πως πρέπει να υπάρξει ένας άλλος κόσμος,ένας κόσμος ισότητας αλλά οι περισσότεροι εκ των πολλών δέν ενδιαφέρονται πραγματικά για έναν καλύτερο κόσμο για όλους.Ενδιαφέρονται για έναν καλύτερο κόσμο γι’αυτούς.Γι’αυτό και σήμερα εξακολουθούν να μήν θέλουν να ανατρέψουν το σύστημα και τελικά να στηρίζουν επί της ουσίας τον κάθε ψέυτη και απατεώνα πολιτικό και φυσικά τσιράκι των αφεντικών,των τραπεζιτών και των εργολάβων.

   Εν ολίγοις σε αυτό τον άδικο κόσμο που είμαστε όλοι σκλάβοι εκτός από λίγους «εκλεκτούς»,δέν αντιλαμβάνονται όλοι το ίδιο την σκλαβιά τους ή ακόμη καλύτερα το ζήτημα της κοινωνικής απελευθέρωσης.Και δέν υποφέρουν όλοι στον ίδιο βαθμό.Το σύστημα φροντίζει να είναι και κάποιοι πιό προνομιούχοι από τους υπόλοιπους σκλάβους.

   Εμείς είμαστε μαζί με αυτούς που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο και που έχουν συγκεκριμένες ιδέες και θεωρίες για να το πετύχουν αυτό.Δέν είμαστε με τους πολλούς,ούτε και εμπιστευόμαστε τους πολλούς.Άλλωστε δέν είναι και αυτοί μαζί μας.Άν ήταν, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

   • Αναλύσεις σε τέτοια ζητήματα δεν μπορούν να γίνουν με σχόλια στο διαδίκτυο. Δεν πιστεύω ότι έχουμε ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις σε όσα αναφέρονται από τον φίλο ANΩΝΥΜΟς & ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ.

    Φυσικά ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για όλες του τις πράξεις, για τα σχετικά με τον Θεό, άλλοι πιστεύουν άλλοι όχι, είναι όμως εγκληματικό να χρησιμοποιεί κανείς το όνομα του για υποτάξει την ανθρωπότητα.

    Η αναφορά για την ισότητα μεταξύ πλούσιου και φτωχού έγινε επειδή στην κοινωνία που ζούμε αυτές οι δύο πλευρές υπάρχουν και η επιβίωση τους είναι αλληλένδετη, σαν παράδειγμα η απότομη εξαφάνιση μίας από τις δύο κοινωνικές ομάδες θα ήταν καταστροφική για την άλλη, επειδή είναι εξαρτώμενες (με τα σημερινά δεδομένα).
    Κάποια ζητήματα είναι αυτονόητα αλλά δεν είναι κακό να αναφερθούν, όπως ότι το κεφάλαιο δεν επιβιώνει χωρίς τους εργαζόμενους, είναι τόσο ανίκανοι που ούτε να πιέσουν το καζανάκι δεν μπορούν, όμως και οι εργαζόμενοι δεν επιβιώνουν αν δεν τους δώσει το κεφάλαιο εργασία. Στα πλαίσια αυτής της αμφίδρομης σχέσης οι κοινωνικές ανισότητες πρέπει να εξαλειφθούν επειδή και οι δύο πλευρές έχουν την ίδια αξία στην κοινωνία, δεν είναι κανένας σκλάβος κανενός, παρόλο που αυτό επικράτησε.
    Ας μην ξεχνάμε ότι η δύναμη των πολλών είναι ο φόβος των λίγων, για αυτό τους έχουν σε λήθαργο και εξαρτώμενους, όπως προαναφέρθηκε.

    Σε ένα ιδεατό κόσμο, που το πνεύμα υπερισχύει των ανθρώπινων παθών αποβάλλοντας τα ζωώδη ένστικτα, αλλά και σε μια ανεπτυγμένη κοινωνία με σεβασμό στον άνθρωπο, στις ελευθερίες και σε μία γενικότερη έννοια κράτους δικαίου, τότε δεν θα υπάρχει ούτε βία, ούτε τρομοκρατία, ούτε εκμετάλλευση και αυτόματα καταργούνται τα δικαστήρια ο στρατός και η αστυνόμευση.

    Είμαστε κι εμείς με αυτούς που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, γνωρίζοντας ότι οι αλλαγές και οι επαναστατικές τάσεις δεν δημιουργήθηκαν από τους πολλούς, ο τρόπος όμως είναι που παίζει καθοριστικό ρόλο, δεν πρέπει να μένει σε θεωρία ούτε σε ιδεολογικό επίπεδο, είναι αναγκαία η εφαρμογή των ιδεών, μονάχα να βασίζονται στα αναφερόμενα τις προηγούμενης παραγράφου.

    Ευχόμαστε να καρποφορήσουν οι προσπάθειες για κάθε καλυτέρευση της κοινωνίας.

    Σας ευχαριστούμε για την δυνατότητα που μας προσφέρατε να ανταλλάξουμε απόψεις.

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: