ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΘΟΥΝ

Λοιπόν δεν ξέρω άν ο πρωθυπουργός και η κομπανία του ήταν τελικά τόσο αφελείς κι ανόητοι ώστε να πιστέψουν πως οι ευρωπαίοι φίλοι τους που εδώ και πέντε χρόνια υπόσχονται καλύτερες μέρες για την Ελλάδα,θα συμφωνούσαν εν τέλει σε μία έντιμη -κατα ΣΥΡΙΖΑ- συμφωνία όπου όλοι θα ήταν κερδισμένοι.Προσωπικά δεν το νομίζω…Αυτόματα η διαφορετική εκδοχή είναι πως αυτό το σοσιαλδημοκρατικό έκτρωμα,να τα έκανε πλακάκια με την ντόπια αστική τάξη και απλά να προσπαθούσε να διαπραγματευθεί για τα ψίχουλα που καταλήγουν στην πλέμπα.

Υπάρχουν δύο εκδοχές λοπόν για να εξηγήσουμε την στάση της κυβέρνησης που νομίζω πως έχει ήδη φτάσει στο τέλος της.Είτε είναι εγκληματικά ηλίθιοι,είτε είναι ηλιθίως εγκληματίες.

Άν πάρουμε την πρώτη εκδοχή,δηλαδή αυτή της εγκληματικής ηλιθιότητας θα πρέπει να δεχθούμε πως εδώ και πέντε μήνες εκβιασμών και απειλών,οι της κυβέρνησης δεν έχουν πάρει χαμπάρι για το ποιός είναι ο ρόλος των θεσμών,της Ε.Ε. και των εκπροσώπων αυτής.Ακόμη και τώρα ο ανεκδιήγητος δήθεν ηγέτης μιάς ψευτοαριστεράς που η θέση της είναι στα απόνερα της αστικής δημοκρατίας,ελπίζει σε μία έντιμη συμφωνία με τους εταίρους….

ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ;   Αλήθεια τους πιστεύετε ακόμη;

Άν πάρουμε την δεύτερη εκδοχή αυτή δηλαδή του εκ προθέσεως  εγκλήματος κατα των πολιτών μιας χώρας και συνεπώς κατα της ανθρωπότητας,αυτό σημαίνει πως οι τύποι αυτοί που κράυγαζαν πως θα σκίσουν με ένα νόμο τα μνημόνια,πως θα το κάνουνε Κούγκι και άλλα τέτοια χαριτωμένα που ακούει ο νοικοκυραίος πλάϊ με τον μποέμ αριστερό των συναυλιών και των φεστιβάλ και χαίρονται,ήταν απλά ένα καλά σκηνοθετημένο έργο για να συνεχίσουν και αυτοί όπως και οι υποτιθέμενοι πολιτικοί τους αντίπαλοι να σώζουν το κεφάλαιο και να προστατεύουν τις τράπεζες και τους ολιγάρχες.

Υπάρχει και μιά τρίτη εκδοχή αυτή που λέει πως η κυβέρνηση φυσικά και γνώριζε,διαπραγματεύτηκε σκληρά, προσπάθησε να αναζητήσει το καλύτερο για τη χώρα αλλά τελικά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ.Αλλά τα ίδια μας λέγανε -και μας λένε ακόμη-και οι Σαμαροβενιζελοκουβέληδες και τα λοιπά αστικά καθάρματα…

Όποια εκδοχή και να πάρουμε,το αποτέλεσμα για τον λαό παραμένει το ίδιο:φτώχεια,λιτότητα, ανεργία,εξαθλίωση και άλλες καταστροφές εντελώς πραγματικές…Όπως παραμένουν ίδια κι απαράλλαχτα η έκταση της κοινωνικής ανισότητας , η έκταση της διαφθοράς,η ατιμωρησία των υπεύθυνων της ελληνικής χρεοκοπίας και γενικότερα η άθλια νεοελληνική πραγματικότητα.

Ό,τι καλύτερο έκανε αυτή η κυβέρνηση,ήταν το δημοψήφισμα.Εντελώς κάλπικο βέβαια, αφού στόχευε σε μία καλύτερη συμφωνία έχοντας την μή έγκριση του λαού για κάποια από τα επώδυνα μέτρα του πακέτου του νέου μνημονίου.Παράλληλα ήταν κι  ελλιπέστατο,αφού δεν αναφερόταν συνολικά στην συμφωνία και ναί δεν αποτελούσε δημοψήφισμα ρήξης όπως άλλωστε δήλωσε ο πρωθυπουργός.Κι αφού δεν ήθελε ρήξη για ποιό λόγο τότε έγινε το δημοψήφισμα;

Aκόμη πιό παράλογες είναι και οι επόμενες άμεσες κινήσεις του πρωθυπουργού.Αντί να πάρει αυτό το ΟΧΙ και να το τρίψει στα μούτρα του κάθε σκατο- εταίρου και του κάθε εγχώριου παράσιτου,αντί να ανοιχτεί ακόμη περισσότερο στον λαό και να τον ακούσει,αυτός προτίμησε να ακούσει αυτούς που μας κατέστρεψαν και συμφώνησε μαζί τους για ακόμη ένα μνημόνιο,ακόμη μία σωτηρία σαν κι αυτές που υπέγραφαν νύχτα οι υποτιθέμενοι αντίπαλοί του.Έπειτα σύρθηκε κλαίγοντας στην Ευρώπη,να παρακαλέσει τους λύκους να μη μας φάνε…

Και οι λύκοι επειδή μας αγαπάνε και μας θέλουν κοντά τους,μας πρότειναν ένα ακόμη χειρότερο μνημόνιο από αυτό που θα υπέγραφε ο Σαμαράς.

Δυστυχώς όλα αυτά γίνονται επειδή όπως έχουμε ξαναπεί στην Ελλάδα δεν υπάρχει μία μαχητική κι επαναστατική αριστερά,που μαζί με τον αναρχικό χώρο θα καλούσαν τα εκατομμύρια των ανέργων και των σκλάβων σε μία γενική αντικαπιταλιστική απεργία διαρκείας,όπου θα καλούσαν σε μαζικούς αντικαθεστωτικούς αγώνες με σκοπό την συντριβή του πολιτικού συστήματος και του ελληνικού καπιταλισμού.Δεν υπάρχουν εκείνα τα σωματεία βάσης όπου μπροστά στα κοινά μας ταξικά συμφέροντα θα προέτασσαν την πανεθνική και πανεργατική ομοσπονδία βάσης και θα καταλάμβαναν όλα τα εργοστάσια και τις υπηρεσίες,δεν υπάρχει αυτή η κοινωνία όπου θα πάρει στα χέρια της τον έλεγχο της οικονομίας.

Υπάρχουν βασικά και στοιχειώδη πράγματα όπου ο μέσος Έλληνας δεν έχει κατανοήσει.Και παρότι είναι αργά,είναι και ο μοναδικός δρόμος για να βγούμε από το αδιέξοδο,όχι μόνο εμείς αλλά και όλοι οι λαοί που παραμένουν σκλάβοι των ολιγαρχών και των πολιτικών τους προστατών.

 1. Για την πανανθρώπινη καταστροφή και τα επακολουθά της ευθύνεται ο καπιταλισμός,το οικονομικό σύστημα εκείνο που απαιτεί την συσσώρευση του παγκόσμιου πλούτου στα χέρια των λίγων και την μετατροπή των πολλών σε σκλάβων όπου η ζωή τους αντιστοιχεί μόνο στην ποσοτική προσφορά τους και  συνεισφορά τους στο κέρδος των ολίγων.
 2. Το κεφάλαιο και η εκμετάλλευση δεν έχουνε πατρίδα.Μιλάνε μόνο μία γλώσσα.Αυτή της υποταγής και της εξαθλίωσης.
 3. Ζητούμενο πάντα θα είναι η ταξική ενότητα και ποτέ η εθνική.Ο εχθρός μας είναι πάντα ταξικός και σε οποιοδήποτε γεωγραφικό μήκος και πλάτος της Γης κι αν βρίσκεται έχει πάντα το ίδιο πρόσωπο και μιλά πάντα την ίδια γλώσσα.Αυτή της εκμετάλλευσης και της υποταγής.
 4. Δεν υπάρχουν καλά αφεντικά.Όσο υπάρχουν αφέντες θα υπάρχουν δούλοι.Κι όσο υπάρχουν δούλοι θα υπάρχουν αφέντες.Στην παραγωγή είμαστε όλοι παραγωγοί.Αυτός που δεν δουλεύει,συνήθως δεν είναι ο τεμπέλης αλλά το αφεντικό.Αλλά αυτός που κερδίζει είναι πάντα το αφεντικό και ποτέ  ο εργάτης.
 5. Κανένα κέρδος δεν είναι αθώο όταν έχει αποκτηθεί μέσα σε ένα οικονομικό σύστημα πλήρους ανισότητας.Ζούμε σε κοινωνίες ανταγωνιστικές πολλών ταχυτήτων όπου οι άνθρωποι κατηγοριοποιούνται με βάση το επάγγελμά τους και το πόσα περισσότερα κερδίζουν εις βάρος φυσικά των υπολοίπων.
 6. Όλοι οι θεσμοί,τα πολιτεύματα,οι νόμοι,οι αρχές,τα κόμματα,οι οργανώσεις,τα πρόσωπα εκείνα που στηρίζουν το παρόν άδικο σύστημα είναι αντίθετα προς την πανανθρώπινη ελευθερία,προς την πανανθρώπινη ισότητα και παγκόσμια δικαιοσύνη και συνεπώς πρέπει να αντιμετωπίζονται ώς εχθροί του ανθρώπου.Τα ίδια ισχύουν και για αυτούς που ψευδώς ισχυρίζονται πως μπορούν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο για τον λαό μέσα από διαπραγματεύσεις τύπου ΣΥΡΙΖΑ ας πούμε.
 7. Κανένας δεν μπορεί να σώσει κανέναν.Ή θα σωθούμε όλοι μαζί,ή θα πεθάνουμε όλοι μαζί.Δεν υπάρχουν σωτήρες,ούτε και υπεράνθρωποι.Χρέος της κοινωνίας ή έστω μέρους αυτής, είναι να πάρει την ζωή της στα χέρια της,επιβάλλοντας την απόλυτη ισότητα και δικαιοσύνη συντρίβοντας τους εχθρούς της.
 8. Δεν υπάρχει παράδεισος επί της γης.Κανένα οικονομικό σύστημα,καμία επανάσταση δεν υπόσχεται την τέλεια κοινωνία.Η επανάσταση είναι μόνο η αρχή,το μέλλον πρέπει να καθοριστεί αποκλειστικά από τους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι θα αποφασίσουν να μεταλλάξουν και να εξελίξουν την κοινωνία τους με όρους απόλυτης ισότητας και σεβασμού.Όσοι θέλουν και μπορούν να ζήσουν σε μία τέτοια κοινωνία αυτοί θα καθορίσουν την ζωή τους.Οι υπόλοιποι δεν είναι άξιοι να καθορίσουν τίποτε.
 9. Η κοινωνία μας, ο κόσμος ολόκληρος είναι ταξικός.Δεν έχουμε όλοι μας τα ίδια συμφέροντα.Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι με χίλιους δυό τρόπους δικαιολογούν την σημερινή αθλιότητα,δικαιολογούν τις κοινωνικές αδικίες και ανισότητες.Συνεπώς δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να αλλάξουν τον κόσμο.Συνεπώς με κάποιους δεν μπορούμε να είμαστε φίλοι.
 10. Έχουμε συμμάχους μόνο αυτούς που τίμια επιδιώκουν ταυτόχρονα δύο πράγματα.Την συντριβή και τον αφανισμό όλων των προσώπων και των πραγμάτων που ευθύνονται για την δυστυχία του κόσμου και τον αδιάκοπο,ανιδιοτελή  αγώνα για την μελλοντική κοινωνία των Ίσων.
 11. Η βία είναι δομικό στοιχείο της εξέλιξης των ανθρώπων.Η βία του αστικού κράτους,η βία της αστικής δημοκρατίας είναι πάντα νομιμοποιημένη και πάντα στρέφεται εναντίον των φτωχών και  εκείνων που αγωνίζονται ενάντια στην φτώχεια και στην αδικία.Η δική μας βία ενάντια σε ό,τι μας χτυπά και μας σκοτώνει πρέπει να είναι η απάντηση επειδή δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη ανάμεσα σε αφέντες και σκλάβους και επειδή τίποτε δεν πρόκειται να μας χαριστεί.Όλα πρέπει να κατακτηθούν.
 12. Σε κάθε περίπτωση η έκταση της επαναστατικής βιαιότητας,θα εξαρτηθεί από την αντίστοιχη βία από πλευράς κράτους και αντεπαναστατών αφού πάντα αυτοί είναι πρωτίστως υπεύθυνοι για την εκάστοτε βία.
 13. Όλοι όσοι υπόσχονται καλύτερο μέλλον χωρίς να αγωνίζονται γι’αυτό,είναι απατεώνες.Όλοι όσοι υποστηρίζουν το ίδιο αλλά κάνουν το αντίθετο είναι στην περίπτωση της αριστεράς,προδότες.Σε κάθε περίπτωση εγκληματίες.
 14. Ο Κομμουνισμός δεν είναι ο Στάλιν και η Αναρχία δεν είναι τα μπάχαλα.Κομμουνισμός και αναρχία στην τίμια και τελική τους μορφή είναι ακριβώς το ίδιο και σημαίνουν την χειραφέτηση της ανθρωπότητας,το χτίσιμο μιάς μελλοντικής και πανανθρώπινης κοινωνίας βασισμένης πάνω στις αρχές της ελευθερίας,της ισότητας,της αδελφοσύνης,της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης με σεβασμό στην Γη που μας φιλοξενεί.
 15. Τα πολλά κόμματα και οι πολλές συνιστώσες δεν είναι δημοκρατία,είναι διαχωρισμός και αδυναμία.Τα κόμματα και οι οργανώσεις που διαχωρίζουν τις θέσεις τους για μικροπολιτικά συμφέροντα αποτελούν ένα από τα αναχώματα του συστήματος,ακόμη ένα εμπόδιο των προλετάριων προς την νίκη στον ταξικό πόλεμο.
 16. Όσο  παραμένει αυτός ο διαχωρισμός των ιδεολογιών και των κομμάτων δεν μπορεί να υπάρξει ταξική ενότητα.
 17. Δεν υπάρχει διέξοδος σε μία Ευρώπη των ελίτ και της λιτότητας,ούτε και σε μία Ελλάδα των ολιγαρχών και των πολιτικών τους ανδρείκελων.
 18. Όσο υπάρχει χρήμα δεν υπάρχει ελευθερία.Όσο το χρήμα το έχουν λίγοι δεν υπάρχει δικαιοσύνη.Όσο υπάρχουν οι λίγοι που έχουν το πολύ χρήμα δεν πρόκειται να υπάρξει ειρήνη.
 19. Πέρα από την αστική διαχείριση του κράτους,υπάρχει και η Κομμούνα.Πέρα απο τα κλειστά εργοστάσια ή τα εργοστάσια κάτεργα,πέρα από τα τσιφλίκια του καθενός αφέντη υπάρχουν και οι κολλεκτίβες.Πέρα από την Επανάσταση δεν υπάρχει κάτι άλλο να συζητάμε…

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟΑΝΩΝΥΜΟς & ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ

Advertisements

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: