ΤΕΛΟΣ ΤΟ… ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΕΛΟΣ;

Εχθές το βράδυ απογοητεύτηκα, βλέποντας τους «εταίρους» να δηλώνουν ικανοποιημένοι που κατέληξαν τελικά σε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση.Λίγο μετά η απογοήτευσή μου παγιώθηκε αφού Το Ποτάμι δήλωνε ανακουφισμένο που όλα τελικά κυλήσανε ομαλά και η μικρή μας Ελλαδίτσα θα μπορεί να συνεχίσει να απολαμβάνει τα δώρα των Ευρωπαίων φίλων της.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως κάτω από τέτοιες συνθήκες είναι πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε κυβέρνηση να διεκδικήσει μέχρι τέλους όσα επιθυμούσε εξ’αρχής των διαπραγματεύσεων,όταν έχεις απέναντί σου όλους τους λακέδες του παγκόσμιου συστήματος να σου βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό και αρκετοί από δαύτους συνεπικουρούμενοι από τα δικά τους δημοσιογραφικά πορνίδια να ξεπερνούν και τα όρια και να επιμένουν να ισχυρίζονται πως τα χρέη είναι όλων των Ελλήνων και δη των τεμπέληδων.

Τώρα αν τους πεις πως δούλευες στην φάμπρικα 12 ώρες x 3.5 ευρώ την ώρα -χωρίς δικαιώματα εννοείται- ή αν τους πεις για την μαύρη και απλήρωτη εργασία ή για τους μισθούς των 200,300,400 ευρώ ή για τα αμέτρητα εγκλήματα που συντελούνται στο όνομα της ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο, θα σου αραδιάσουν ένα κάρο οικονομίστικες μπούρδες για να σου αποδείξουν στο τέλος ότι και πολλά έπαιρνες και φυσικά εσύ,ο εργαζόμενος ευθύνεσαι για την κατάσταση όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του κόσμου ολόκληρου.

Τώρα πάνω σε αυτό,αλλά και σε άλλα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στα οποία είναι συνένοχη η Ε.Ε και μέρος των λαών αυτής , αρκετοί είναι αυτοί που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τα αφήνουν όλα αυτά στην άκρη και να επιθυμούν μια κοινή λύση μέσα σε αυτή την ένωση η οποία λογαριάζει και θεσμοθετεί με τελείως απάνθρωπους όρους υπερασπιζόμενη τα μεγάλα συμφέροντα αυτών που δεν δούλεψαν ποτέ και που κατέχουν τον πλούτο ΜΑΣ.

Μέσα σε αυτό το γκρουπ,το λεγόμενο και φιλοευρωπαϊκό ανήκει και ο ΣΥΡΙΖΑ.Θα αφήσω στην άκρη προς το παρόν τα άλλα φιλοευρωπαϊκά σκουλήκια,γιατί έχει μεγάλη σημασία σήμερα που ο κόσμος, έστω και με αυτό το λάθος τρόπο όπως είναι αυτή η καθεαυτή εκλογική διαδικασία να δηλώνει πως επιθυμεί τον τερματισμό της φτώχειας,της λιτότητας και των μνημονίων και να στηρίζει επί της ουσίας την κυβέρνηση πιστεύοντας στις εξαγγελίες της και στην διαφαινόμενη βούληση αυτής στο να λύσει τα παραπάνω.

Διαβάζω δεξιά κι αριστερά σχόλια που το πιθανότερο είναι να προέρχονται από οπαδούς της κυβέρνησης που δηλώνουν υπερήφανοι και ικανοποιημένοι που υπήρξε συμφωνία τελικά,αλλά και άλλους περισσότερο σκεπτικούς να λένε πως η πραγματική διαπραγμάτευση τώρα ξεκινά.

Ειλικρινά δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιος που να εύχεται να αποτύχει αυτή η προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για να βοηθήσει  όλους εκείνους που έχουν καταστραφεί από τα μνημόνια.Ίσως κάποιοι πατριδοκαταλύτες, ξένοι και ντόπιοι αλήτες που έλεγε κι ο Βάρναλης να στοχεύουν πραγματικά σε μια αποτυχία για να ικανοποιήσουν όπως πάντα έκαναν τα ιδιοτελή συμφέροντά τους.

Αλλά από αυτό το σημείο μέχρι την τυφλή υποστήριξη υπάρχει μεγάλη απόσταση.Πόσο μάλλον όταν η ίδια η αριστερή κυβέρνηση παίζει το παιχνίδι των λέξεων πάντα εις βάρος του κόσμου εκείνου, που όπως είπαμε έχει εναποθέσει τις τελευταίες του ελπίδες σε αυτήν.Πάμε να δούμε σε αυτή τη πρώτη φάση τι κερδίζει και τι χάνει η κυβέρνηση και κατά συνέπεια εμείς όλοι,την στιγμή που η κυβέρνηση επιμένει πως τα μνημόνια τελείωσαν…

Aντιγράφω από εδώ:http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/symfwnia-eurogroup-ti-kerdise-kai-ti-exase-h-athhna-me-ton-symvivasmo.3317962.html

Σε ό,τι αφορά τα θετικά για την κυβέρνηση στοιχεία:

1. Αλλάζουν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Δεν αναφέρεται πουθενά – ούτε γραπτώς ούτε προφορικώς– η ανάγκη επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος 3% του ΑΕΠ για το 2015 και 4,5% του ΑΕΠ για το 2016. Η Ελλάδα δεσμεύτηκε ότι θα διασφαλίσει «τα κατάλληλα πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα ή τα χρηματοδοτικά ποσά που απαιτούνται για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, όπως αυτή απορρέει από τη συμφωνία του Eurogroup τον Νοέμβριο του 2012». Στο πλαίσιο αυτό, η επιστροφή των 10,6 δισ. του ΤΧΣ επιδρά θετικά, καθώς μειώνει το χρέος και δημιουργεί χώρο για μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα και χαλάρωση της λιτότητας.

2. Δεν θα εφαρμοστεί στο σύνολό του το υφιστάμενο Μνημόνιο. Η Αθήνα θα καταθέσει ώς τη Δευτέρα τις προτάσεις της για μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα συνδυαστούν με το υφιστάμενο πρόγραμμα.

Από την άλλη πλευρά, στα αρνητικά στοιχεία της συμφωνίας περιλαμβάνονται:

1. Θα συνεχιστεί η εφαρμογή δράσεων του Μνημονίου, οπότε επί της ουσίας η κυβέρνηση δεν κέρδισε την πλήρη του κατάργηση.

2. Τα κεφάλαια, ύψους 10,6 δισ., που έως τις 28/2 θα έχει στην κατοχή του το ΤΧΣ, θα μεταφερθούν στον EFSF, γιατί η Ευρωζώνη θέλει να διασφαλίσει ότι θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τις τράπεζες και όχι για χρηματοδότηση του Δημοσίου, όπως δήλωσαν οι κ. Μοσκοβισί (Ε.Ε.), Ντάισελμπλουμ (Eurogroup) και Ρέγκλινγκ (EFSF).

3. Δεν αντιμετωπίζονται τα ταμειακά προβλήματα του Δημοσίου τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Κατ’ επέκταση, η κυβέρνηση θα πρέπει να διαμορφώσει γρήγορα και υπό ασφυκτική πίεση το πρόγραμμα στο οποίο θα ελεγχθεί, ενώ εξίσου γρήγορα θα πρέπει να κλείσει και τον έλεγχο για να εκταμιεύσει τις δόσεις που χρειάζεται για να καλύψει τις υποχρεώσεις της.

4. Για ό,τι μέτρο προωθήσει θα πρέπει να λάβει ισοδύναμα μέτρα.

5. Ο έλεγχος θα συνεχιστεί από τους τρεις φορείς (Ε.Ε., ΕΚΤ και ΔΝΤ), έστω κι αν δεν θα χρησιμοποιείται πλέον ο όρος «τρόικα».

6. Στο κοινό ανακοινωθέν δεν υπάρχει η φράση «ανθρωπιστική κρίση» που ήθελε η κυβέρνηση.

7. Η παράταση θα έχει ισχύ για 4 μήνες αντί για 6 μήνες που πρότεινε η Αθήνα. Αυτό σημαίνει ότι λήγει στο τέλος Ιουνίου και η Ελλάδα δεν θα είναι καλυμμένη όταν θα πρέπει να πληρωθούν τα ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, συνολικής αξίας 6,7 δισ. Ετσι, θα κληθεί να βρει μόνη της η χώρα τα παραπάνω κεφάλαια από τις αγορές ή θα αναγκαστεί να προσφύγει εκ νέου σε δανεισμό από τους εταίρους της, συμφωνώντας σ’ ένα νέο πρόγραμμα μαζί τους. Σε ένα πρόγραμμα που θα έχει δάνεια και υποχρεώσεις, όπως ξεκαθάρισε χθες ο κ. Ντάισελμπλουμ ότι συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Aυτό λοιπόν που καταλαβαίνω εγώ και κάθε νοήμων σε απλά λόγια, είναι πως το μνημόνιο δεν τελειώνει απλά θα συνεχιστεί λίγο διαφοροποιημένο και φυσικά θα μετονομαστεί σε «γέφυρα», πρόγραμμα ή ό,τι άλλο.Η τρόϊκα δεν θα λέγεται έτσι αλλά ούτε και θα κόβει βόλτες στο κέντρο της Αθήνας όμως θα υπάρχει εκεί έξω(Ε.Ε., ΕΚΤ και ΔΝΤ) και θα μας επιτηρεί ακριβώς όπως έκαναν και οι απεσταλμένοι αυτών.Η κυβέρνηση καλείται την Καθαρή Δευτέρα όταν κάποιοι θα πετάνε τον χαρταετό της ελπίδας να παρουσιάσει τα πρώτα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής για να πείσει τους καλούς «εταίρους» πως ακόμη και μία αριστερή κυβέρνηση μπορεί να υπακούει και να εκτελεί εξίσου καλά τις άνωθεν εντολές των Ευρωπαίων.Οι οποίες λίγο ως πολύ τις γνωρίσαμε καλά τα τελευταία χρόνια.Και μετά βλέπουμε…

Το στοίχημα πλέον για την κυβέρνηση δεν είναι το αν θα πάρει φιλολαϊκά μέτρα,μιας και αυτό θα πρόκειται για μονομερή ενέργεια που θα έρχεται σε αντίθεση με τα ήδη συμφωνηθέντα,αλλά στο να μπορέσει να καταργήσει τα ήδη υπάρχοντα άδικα μέτρα και να βρει τα ισοδύναμά τους,γνωρίζοντας πως για να γίνει αυτό θα πρέπει επιτέλους να χτυπηθούν στο ψαχνό όλοι αυτοί που καταχράστηκαν τον δημόσιο πλούτο της χώρας,όλοι αυτοί που φοροδιαφεύγουν συστηματικά έχοντας τις πλάτες της κάθε κυβέρνησης,όλοι αυτοί που κερδοσκοπούν εις βάρος των φτωχών κοινωνικών στρωμάτων,όλοι αυτοί που διαχειρίζονται τον παραγωγικό πλούτο όλη αυτή η πολιτική και κοινωνική σαπίλα που έχει καλύψει την λειτουργία ολόκληρης της χώρας.

Το θέμα είναι πως καμία κυβέρνηση δεν επιθυμεί πραγματικά να συγκρουστεί με την πραγματικότητα του Σοϊμπλε και των αποικιοκρατών φίλων του.Γιατί κάθε κράτος στην τωρινή αστική του μορφή υπάρχει μόνο για να εξυπηρετεί τις άπληστες και ακόρεστες ανάγκες των αριστοκρατών.Όταν βλέπω να χαίρονται οι αριστοκράτες,οι αποικιοκράτες και τα ντόπια  σκατολοΐδια τους καταλαβαίνω πως κάτι δεν πήγε καλά…

Να μη χαίρεστε λοιπόν για τις λέξεις που αντηχούν ωραία στα αυτιά του κάθε απελπισμένου,μα να λυπάστε για τις κωλοτούμπες που έρχονται,για τη νέα σκλαβιά κι εκμετάλλευση στο όνομα της Ευρώπης και της ανάπτυξης πάντα εις βάρος των εργαζομένων και πάντα προς όφελος των αφεντικών.Δεξιών κι αριστερών.

ΑΝΩΝΥΜΟς & ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ

3 Σχόλια προς “ΤΕΛΟΣ ΤΟ… ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΕΛΟΣ;”

 1. εγώ φίλοι μου συνυπογράφω όλα όσα γράφετε,
  έχω μοναχά μια επισήμανση,
  στην πόλη όπου ζω, οι εφημερίδες όλων των αποχρώσεων, τις τελευταίες ημέρες γράφουν για τα μικρότερα ή μεγαλύτερα ποσά που σηκώνουν από τις τράπεζες πολίτες όλων των κοινωνικών κατηγοριών για να ‘διευκολύνουν’ με αυτόν τον τρόπο το διαπραγματευτικό έργο της κυβέρνησής τους [των τοκογλύφων δηλαδή],
  εννοώ λοιπόν πως αριστερή κυβέρνηση σύγκρουσης και ρήξης με δεξιούς πολίτες που σκέφτονται μόνο το κομπόδεμα, κι αυτό μάλιστα με πολύ προσωρινούς όρους, δεν γίνεται!
  ο Σύριζα κυβερνά σύμφωνα με τις επιταγές της σιωπηλής πλειοψηφίας που του έδωσε την πλειοψηφία, κουτσουρεμένη και αυτήν, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του να κερδίσει χρόνο για να καταφέρει να υλοποιήσει κάποια από τα μέτρα ανακούφισης όλων ημών ,που δεν έχουμε εβρό τσακιστό στην μπάντα, και ασφυκτιούμε πραγματικά,
  πιστεύω λοιπόν πως όταν θα είναι έτοιμος, και θα έχει δώσει τα πρώτα δείγματα φιλολαϊκής γραφής , τότε θα περάσει σε ριζοσπαστικότερες θέσεις,
  κι αυτό θα γίνει μόνον εάν τα ριζοσπαστικά κομάτια της κοινωνίας συνεχίσουν την πίεση στους δρόμους, τις πλατείες ,τις συνοικίες και τους τόπους δουλειάς και τις σχολές,
  από όλους εμάς εξαρτάται η πορεία του Σύριζα, αν τον αφήσουμε στα χέρια των λιγότερο ή περισσότερο βολεμένων, την βάψαμε συλλογικά!
  καλό απόγευμα

  • Εντάξει το οτι οι περισσότεροι ‘άνθρωποι λειτουργούν με γνώμονα το ατομικό τους συμφέρον είναι γνωστό.Άλλωστε δεν περιμέναμε μέσα σε λίγα χρόνια από εκεί που στήριζαν με τα μπούνια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να το γυρίσουν στην Αριστερά και στον κομμουνισμό.Ακόμη συνεχίζουν να σκέφτονται και να πράττουν χωρίς ταξική συνείδηση.Εμείς βρισκόμαστε ακριβώς γι’αυτό το λόγο εδώ και η κριτική μας στοχεύει στην οικοδόμηση και στην ενίσχυση της ταξικής συνείδησης του καθενός και κατά συνέπεια του κόσμου που πλήττεται συνολικά από την βαρβαρότητα του καπιταλισμού.Παρ’όλα αυτά υπάρχει ακόμη ένα κενό,ένα κενό πολύ σημαντικό που χωρίζει την συμμετοχή του κόσμου και την πλήρη και διάφανη γνώση του πάνω στα κρίσιμα ζητήματα, από την οποιαδήποτε κυβέρνηση που πάντα στο όνομα του λαού λαμβάνει αποφάσεις που κρίνουν την ζωή μας.Άλλωστε αυτή είναι και η πραγματική έννοια της Δημοκρατίας.Την οποία όμως βλέπουμε πως κανένα κόμμα,καμία κυβέρνηση δεν την σέβεται.Και δεν την σέβεται επειδή νομίζουμε πως σκόπιμα αποφεύγει να πει την αλήθεια στον κόσμο.Να ξεκαθαρίσει τις συνέπειες της πορείας της χώρας με τους όρους που έχουν διαμορφωθεί και διατυπωθεί από τους αποικιοκράτες.Το να μιλάνε για ακύρωση του μνημονίου ζητώντας παράλληλα και την παράτασή του ισχυριζόμενοι ψευδώς πως η δανειακή σύμβαση μπορεί να αποκοπεί από τους όρους του μνημονίου είναι για τον κόσμο που ψήφισε αντιμνημονιακά, κοροϊδία.
   Τώρα όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ και οποιαδήποτε κυβέρνηση,είναι αλήθεια πως δεν μπορεί να έχει την υπομονή των εξαθλιωμένων που σε άλλες συνθήκες θα ήταν ανεκτή,αλλά τώρα ήδη διανύουμε τον πέμπτο χρόνο της εξαθλίωσης.δεν υπάρχει άλλο «ψαχνό» να δώσει ο φτωχός.
   Όσο λοιπόν οι κυβερνήσεις θα αναγνωρίζουν ως δίκαιο το χρέος και θα αποδέχονται την πληρωμή του με τους όρους των Ευρωπαίων,ακόμη και να θέλουν πραγματικά να ανακουφίσουν τα φτωχά στρώματα δεν θα μπορέσουν.Είναι ένας φαύλος κύκλος.
   όσον αφορά τα κινήματα και τον κόσμο,συμφωνούμε πως πρέπει να πιέσουμε με τον τρόπο μας στον δρόμο και παντού στο να κρατήσει τις υποσχέσεις της αυτή η κυβέρνηση έστω κι αν δεν την εμπιστευόμαστε.Στο πίσω μέρος όμως του μυαλού μας ,θα πρέπει να γνωρίζουμε και μέσα από την ιστορία πως όταν οι σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις προσπάθησαν να αποσβέσουν τις μόνιμες διαφορές και αδικίες ανάμεσα τους ολιγάρχες και στα κατώτερα λαϊκά στρώματα,τα αποτελέσματα ήταν σαφώς υπέρ των πρώτων,και οι δεύτεροι μείνανε πάλι με την ελπίδα.
   Εν τέλει είναι σίγουρο πως δεν πρέπει να επιθυμούμε την καταστροφή του κόσμου και την πλήρη εξαθλίωση για να οδηγηθούμε στην κοινωνική επανάσταση και την προλεταριακή αυτοκυβέρνηση.Όμως δεν πρέπει και να εφησυχάζουμε και να πιστεύουμε πως μια κυβέρνηση που θέλει να τα έχει καλά και με τον αφέντη και με τον δούλο,και με τον αποικιοκράτη και με τους αποικιοκρατούμενους θα ωφελήσει έστω και σε βάθος χρόνου τους φτωχούς.
   Πέρα από επαναστατικές κορώνες,η πραγματικότητα είναι σκληρή και αδυσώπητη.Το βάρος και η ευθύνη για πραγματική ανάπτυξη και ευημερία των λαών πέφτει στους ίδιους τους ανθρώπους και όχι στις κυβερνήσεις.Στο να γνωρίσουν και να μάθουν πως να οικοδομήσουν έναν κόσμο που θα είναι ολότελα δικός τους,όχι στο απροσδιόριστο αύριο,αλλά στο εδώ και τώρα.
   Να είσαι καλά φίλε μου και καλό απόγευμα επίσης.

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: