Φυλαχτείτε άνθρωποι,ο νοικοκύρης σκοτώνει ξανά.

Ο νοικοκύρης είναι ο άνθρωπος που κοιτάει τη δουλειά του. Όταν ο κόσμος κινείται, όταν μια κατάσταση εξελίσσεται, ο νοικοκύρης είναι αυτός που κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Επιλέγει να μην ασχοληθεί με θέματα τα οποία σε βάθος χρόνου θα τον επηρεάσουν. Ζει μια ψευδαίσθηση. Ο νοικοκύρης έχει μεγαλώσει με φόβο. Ο φόβος τον έχει διδάξει πως αν θέλει να καταφέρει να γεράσει τότε θα πρέπει να μην ταράζει τα νερά. Έχει διδαχθεί την ατομικότητα ως τρόπο επιβίωσης. Ο νοικοκύρης είναι κι αυτός θύμα. Με τη μόνη διαφορά πως είναι θύμα που σκοτώνει.

Ο Νίκος Ρωμανός κάνει απεργία πείνας για να εφαρμοστεί ο νόμος που θα του επιτρέψει να σπουδάσει. Ο Ν.Ρωμανός έχει αποφασίσει πως αυτό το σύστημα δεν τον χωράει, έτσι προσπαθεί να το αλλάξει. Με την ιδεολογία του και με τη δράση του.
Αυτό που κάνει ο Νίκος Ρωμανός είναι κάτι που τα ανθρωπάκια δεν θα τολμούσαν ποτέ να κάνουν. Αψηφά το θάνατο διδάσκοντας αξιοπρέπεια. Ο Νίκος Ρωμανός είναι Άνθρωπος με άλφα κεφαλαίο.

Οι νοικοκύρηδες φοβούνται πολύ τους Ανθρώπους γιατί τους φέρνουν αντιμέτωπους με τη θλιβερή τους ύπαρξη. Τους φέρνουν μπροστά απ’ τον καθρέφτη που αποφεύγουν μια ζωή. Ο Νίκος Ρωμανός τους θυμίζει τους ήρωες που άκουγαν στα παραμύθια. Αψηφά τον κίνδυνο και δεν ησυχάζει, δε συμβιβάζεται. Ο Νίκος Ρωμανός έχει σκοτώσει τον νοικοκυραίο μέσα του. Γι’ αυτό κι οι νοικοκύρηδες τον μισούν.
Όπως έχει πει ο Αλμπέρ Καμύ: «Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να βλέπεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει.»

Ο Νίκος Ρωμανός γράφει ιστορία. Κι είναι τόσο μεγάλος που ξέρει πως αυτό δεν έχει σημασία. Έχει νικήσει τον φόβο και παλεύει για τα πιστεύω του. Οι νοικοκυραίοι το’ χουν καταλάβει αυτό. Επίσης ξέρουν πως δεν θα καταφέρουν ποτέ να κάνουν κάτι παρόμοιο. Αυτό που δεν ξέρουν, είναι πως ο Ρωμανός παλεύει και γι’ αυτούς.

Ο νοικοκύρης είναι αυτός που φοβάται πιο πολύ απ’ όλους, κι αυτός που σκοτώνει εν αγνοία του.
Βρες τον νοικοκύρη που κρύβεις μέσα σου και σκότωσε τον.
Αλληλεγγύη στο Νίκο Ρωμανό

Giannis OTravoltas

Advertisements

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: