Ένα πείραμα που δεν πρέπει να πετύχει

Από την Μελίτα Κάραλη

DOC TV 

Κάθε μέρα στην Ελλάδα είναι μια καλή ευκαιρία για να αξιολογήσουμε το μεγάλο φασιστικό πείραμα που συντελείται. Δολοφονημένοι μετανάστες, βασανιστήρια σε αναρχικούς, άμαχος πληθυσμός στο Σύνταγμα που χαλάει την καταναλωτικήατμόσφαιρα των ημερών,  δημοφιλή φασιστοειδή στα παράθυρα, αποκλεισμός των ομοφυλόφιλων, βία σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Προσεχώς, όποιος δεν είναι δεξιός-μνημονιακός-φρόνιμος, δεν είναι Έλληνας. Μια «εποποιία» καθημερινότητας η οποία προκαλεί μόνο τα χειρότερα των ενστίκτων.

Καθώς τα κόμματα που συνεργάζονται με την κυβέρνηση καίγονται το ένα μετά το άλλο, Ο Σαμαράς επινοεί διεξόδους και εχθρούς. Η αναζήτηση τρόπων συσπείρωσης του σκληρού πυρήνα της ΝΔ και της τόνωσης του «ηθικού» είναι αναπόφευκτη. Τα Σώματα όχι μόνο λαμβάνουν αυξήσεις και κολακίες, ως είθισται, αλλά αφήνονται να αυτοεκφραστούν: κακοποιούν γυναίκες, αναρχικούς, διαδηλωτές, καθαρίστριες, ανθρώπους σε καροτσάκια. Ταυτόχρονα, νέα πατριωτικά κόμματα θα συνεχίσουν να φτιάχνονται, σαν το Ριζο-Αυγίτικο του Μπαλτάκου, που δεν θα μπορούν παρά να βοηθήσουν μελλοντικά, σε ώρες ύψιστης εθνικής κρίσης.

Το φάλτσο εμφυλιακό βιμπράντο δεν μας αγγίζει, έγινε «άλλη μια γύρα» από τα συνηθισμένα. Εξανεμίζοντας αυτονόητα δικαιώματα και ελευθερίες, αλλάζοντας το Σύνταγμα, τροπολογώντας, δαμάζοντας αντιφρονούντες, τιμωρώντας κεφάλια που πάνε να σηκωθούν, φοβίζοντας νοικοκυραίους, περιορίζοντας, λογοκρίνοντας, φυλακίζοντας.Μέχρι να πούμε πολλές φορές και να πιστέψουμε τελικά ότι τίποτα δεν αλλάζει. Μέχρι να καταπιούμε την απογοήτευση και τον φόβοκαι να περάσουμε οριστικά στη λήθη.

«Γιατί η σιωπή μας είναι ο δισταγμός για τη ζωή και τον θάνατο», που λέει κι ο ποιητής.

Advertisements

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: