«Κανένας δικαστικός δεν έχει ασχοληθεί με την άθλια κατάσταση στο ΕΣΥ»

Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

«Κανένας δικαστικός ή εισαγγελέας δεν έχει παρέμβει για τους θανάτους των ανασφάλιστων πολιτών και τον αποκλεισμό τους από το ΕΣΥ, παρότι ο αριθμός των ανασφάλιστων συμπολιτών μας έχει ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια εδώ και πολύ καιρό», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

Και συνεχίζει: «Αυτή η έλλειψη απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας, μας προκαλεί θλίψη, αγανάκτηση και αποτροπιασμό.  Το μόνο μήνυμα που περνάνε στην κοινωνία οι κύριοι δικαστές και εισαγγελείς είναι ότι  ανησυχούν μόνο για τον τραπεζικό  λογαριασμό τους και συνδιαλέγονται με τη κυβέρνηση, και δεν διερευνούν μείζονος σημασίας συμβάντα.  Επανειλημμένα έχουμε ζητήσει την παρέμβαση εισαγγελέα, αν και είμαστε μία άτυπη εθελοντική δομή, χωρίς φυσικά καμία ανταπόκριση. Οι πολίτες όμως που βρίσκονται στην δεινή θέση να κινδυνεύει η ζωή τους, δεν έχουν τους απαραίτητους πόρους για να προχωρήσουν σε μήνυση ή φοβούνται να το κάνουν (διότι χρωστάνε στην εφορία, σε τράπεζες ή/και περιμένουν να λάβουν κάποιο επίδομα από το κράτος).

«Αναρωτιόμαστε λοιπόν που είναι η “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη, όταν έχουμε περιστατικά, όπως τον διωγμό ανασφάλιστου από χειρουργείο»,. σημειώνει το ΜΚΙΕ .

«Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει το γεγονός ότι κανένας δικαστικός δεν έχει ασχοληθεί – κατά το ελάχιστο – με την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

efsyn.gr

Advertisements

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: