Ανούσιοι διακομματικοί καυγάδες – Σαν νύχι με κρέας είναι δεμένοι αστικά κόμματα και πλουτοκράτες

Του Γ. Γ

Την άποψη μας για όλα όσα ακούγονται περί «μαύρων ταμείων» και «κουμπαράδων» για να λαδωθούν δουλευτές και να ψηφίσουν σ’ αυτή την βουλή νέο «τελετάρχη», την έχουμε γράψει.

Τους ανούσιους καυγάδες που υπήρξαν σήμερα στην βουλή, με αφορμή αυτό το θέμα τους παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε.

Να γράψουμε δυο πράγματα επί της ουσίας, γιατί όλα όσα ακούγονται για «δικαστική διερεύνηση» του θέματος δεν αποσκοπούν πουθενά αλλού παράνα καλλιεργηθεί η αυταπάτη ότι το πολιτικό σύστημα διαθέτει τους μηχανισμούς «αυτοκάθαρσης» του.
Εκτιμούμε δηλαδή ότι πρακτικά τα όσα ακούμε για «καταθέσεις πολιτικών», «εισαγγελικές παρεμβάσεις» και τα σχετικά δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα.

Σαν νύχι με κρέας είναι δεμένοι αστικά κόμματα πλουτοκράτες, ντόπιοι και ξένοι με το κυβερνητικό υπαλληλικό προσωπικό. Το παραδέχτηκε εντελώς κυνικά ο . Θ. Τσουκάτος, στο υπόμνημά του στον εισαγγελέα όταν είχε κληθεί να καταθέσει  για το ένα εκατ. μάρκα που είχε πάρει από την Ζήμενς. «Ακολούθησε πρακτική καθιερωμένη από το παρελθόν, τουλάχιστον από τα δύο μεγάλα κόμματα, η οποία και εξακολουθεί», είχε πει.

Κάτι σχετικό γίνεται και με τους εθνοπατέρες. Παρακολουθήσετε ένα χαρακτηριστικό διάλογο μεταξύ του πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Καψής και του Θ. Πάγκαλου:

Γιάννης Καψής: ««Εσένα ποιος σε χρηματοδοτεί» με είχε ρωτήσει (σ.σ ο Θ. Πάγκαλος)  λίγο πριν από τις τελευταίες εκλογές που πήρα μέρος.
«Κανείς», του είχα απαντήσει.
«Ε τότε δεν θα εκλεγείς».
Και δεν εξελέγην. Εκείνος ήρθε πρώτος …»

Όπως γράφαμε και σε περασμένη ανάρτησή μας,  καθεμιά από τις ντόπιες μεγάλες καπιταλιστικές φαμίλιες έχει το δικό της «λόμπι» μέσα στη Βουλή. Με βουλευτές τουλάχιστον από τα δυο μεγάλα κόμματα (ενίοτε και από τα μικρότερα). Τους ταΐζουν καλά, φροντίζουν να τους χρηματοδοτούν τον προεκλογικό τους αγώνα, για να τους έχουν διαθέσιμους όταν τους χρειάζονται….  ασπόνδυλα είναι, γυμνοσάλιακες είναι, σκουλήκια είναι, έμαθαν όμως να είναι καλοί παίκτες. Πρεζόνια της εξουσίας που ξέρουν να χειρίζονται τον εαυτό τους και τους γύρω τους … Έμμισθα τσιράκια των καπιταλιστών είναι και για λογαριασμό τους δουλεύουν.

Αυτά που βγαίνουν στην δημοσιότητα για τον χρηματισμό των βουλευτών από πλουτοκράτες, δεν είναι ούτε η κορυφή του παγόβουνου. Οι μηχανισμοί συγκάλυψης  αλλά και το σκοτάδι που επικρατεί σε τέτοια αλισβερίσια κάνουν να φαντάζει σχεδόν αδύνατη την αποκάλυψη αυτών των καταστάσεων.
Bαθύ Κόκκινο

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Ανούσιοι διακομματικοί καυγάδες – Σαν νύχι με κρέας είναι δεμένοι αστικά κόμματα και πλουτοκράτες”

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: