…Για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία

Κάθε χρόνο,τέτοιες μέρες ο κόσμος της αντίστασης και της ανατροπής συνηθίζει να αποτίει τον συνηθισμένο φόρο τιμής  στους αγωνιστές του τότε,και να προβαίνει στις συνηθισμένες δηλώσεις για να ικανοποιηθούν οι πάντες.Κι όταν λέμε οι πάντες,εννοούμε οι πάντες.Απο τους προεξέχοντες «ιδεολόγους» κομματικούς που ορκιζόντουσαν στο όνομα του σοσιαλισμού μέχρι τους αφανείς ήρωες που απλά θέλανε να διώξουν απο το σβέρκο τους τον μαλάκα δυνάστη της εποχής.

Υπάρχει μύθος γύρω απο το Πολυτεχνείο;

Υπάρχει άραγε κάποιος μύθος που να στοιχειώνει  τα αγνά επαναστατικά όνειρα της σημερινής νεολαίας;

Yπάρχει!Είναι ο μύθος που θέλει τον αγριεμένο ιδεολόγο της κάθε εποχής να μετατρέπεται στον πιό στυγνό καπιταλιστή και επομένως δυνάστη των ανθρώπων που κάποτε υπερασπιζότανε.

Είναι τελικά μύθος ή σκληρή αλήθεια πως ο άνθρωπος που εξεγείρεται για την τσέπη του ή το κόμμα του καταλήγει τελικά να είναι το πιό πειστικό υποχείριο του συστήματος;

Είναι μύθος ή αλήθεια πως τα κομματόσκυλα όλων των αποχρώσεων συνέβαλαν στην εγκαθίδρυση της αστικής κοινοβουλευτικής δικτατορίας των αγορών και των ολίγων;

Είναι μύθος ή αλήθεια πως η τάδε ή δείνα αντιπολίτευση τρώει απο τα έτοιμα του συστήματος που η δημοκρατία κρατά και μεριμνεί για τους πειθήνιους «αντιστασιακούς»;

Λοιπόν,για να τελειώνουμε και με ακόμη ένα «αντιστασιακό» παραμύθι της σημερινής ανύπαρκτης αριστεράς.

Το Πολυτεχνείο όπως και κάθε πράξη αντίστασης του καταπιεσμένου ενάντια στον καταπιεστή,ΔΕΝ είναι σχολική γιορτή ούτε αφορμή για επαναστατικά παράσημα.

Αυτοί που φέρνουνε τις αντιστασιακές πράξεις στα μέτρα του συστήματος είναι και οι κύριοι υπεύθυνοι της σημερινής απάθειας και επανάστασης του καναπέ και του φραπέ.

Σήμερα υπάρχουν εξίσου- άν όχι περισσότεροι- λόγοι για πολλά Πολυτεχνεία.Αλλά δυστυχώς η εξεγερσιακή διάθεση του κόσμου περιορίζεται σε κάτι «γραφικούς» που ονειρεύονται σοσιαλιστικές και αναρχικές ουτοπίες.

Σε κάτι προφανώς αιθεροβάμονες που επιθυμούν αυτοργάνωση της κοινωνίας και απελευθέρωση αυτής  απο τα δεσμά της καπιταλιστικής δημοκρατίας των ιδιωτών.

Σήμερα το ζήτημα της ίδιας της ζωής των πολιτών,που ξεπερνά ακόμη και την ίδια την αυταπάτη της σημερινής δημοκρατίας,που ίσως  να ξεπερνά και την οποιαδήποτε επαναστατική θεώρηση των πραγμάτων,δέν μπορεί να είναι η ικανοποίηση του ατόμου με όρους οικονομικούς, πλαισιωμένους με την ίδια ξεπερασμένη λογική της χρεοκοπημένης αριστεράς και των ψευδοσοσιαλιστών.

Δέν μπορεί επίσης να συντηρείται επ’άπειρου ο οποιοσδήποτε κοινωνικός εκβιασμός ή τρομοκρατία της κυβερνητικής ακροδεξιάς των σωτήρων των τραπεζών.

Ούτε φυσικά μπορεί να γίνει αποδεκτή η βία που ασκεί ο ολοκληρωτικός δημοκρατικά καπιταλισμός στος πολίτες.Δέν φτάνει μόνο η καταδίκη της βίας του συστήματος,μα επιβάλλεται η αντιμετώπισή του μέχρι την ολοκληρωτική κατάργησή του.

Μέχρι την ολοκληρωτική κατάργηση όλων των δομών που συντηρούν την καταλήστευση και καταδυνάστευση των ζωών μας.

Τα δικά μας Πολυτεχνεία του σήμερα δέν εξαντλούνται στις ειρηνικές διαδηλώσεις και στις βαρετές επετείους των χρεοκοπημένων επαναστατών.

Ούτε θάβονται στις απαρχαιωμένες σχολικές αίθουσες,εκεί που παίζεται το δράμα της διαλυμένης εκπαίδευσης,εκεί που συνθλίβονται τα όνειρα των παιδιών μας και το μέλλον τους ράβεται στα μέτρα της ολιγαρχίας.

Σήμερα ο άνθρωπος καλείται να υπερασπιστεί την ύπαρξή του μέσα σε έναν κυκεώνα προβλημάτων,να σταθεί με αξιοπρέπεια απέναντι στα σχέδια της εκάστοτε εξουσίας,να αντιπαρατεθεί στα ίσα με αυτούς που τον θέλουν πειθήνιο και άβουλο όν,να αντισταθεί σε ό,τι τον σκοτώνει.

Να εξεγερθεί για μιά άλλη κοινωνία,χωρίς αφεντικά και δούλους.Χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.

Αυτό είναι το χρέος μας, αυτό είναι το καθημερινό μας Πολυτεχνείο.

Αγώνας μέχρι την ολοκληρωτική κοινωνική απελευθέρωση.Αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη.

ΑΝΩΝΥΜΟς & ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ

Advertisements

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: