Γυναίκα διαδηλώτρια στην Αίγυπτο ( μια άλλη πλευρά της επανάστασης)

Το βίντεο της Human Rights Watch είναι αποκαλυπτικό. Αναφορές για εκατό βιασμούς διαδηλωτριών στην Πλατεία Ταχιρ μέσα σε τέσσερις ημέρες.

Γυναίκες-θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμού μιλάνε ανοιχτά και με θάρρος. Γυναίκες εξοικειωμένες με την βαναυσότητα των ηθών σημαντικής μερίδας της ανδροκρατούμενης κοινωνίας της Αιγύπτου. Ποιος Μόρσι, ποιος στρατός, ποιοι θεσμοί, ποια εκπαίδευση, ποιο Σύνταγμα, ποιο θρησκευτικό δόγμα θα δώσει απαντήσεις σε αυτές τις γυναίκες και σε όλες τις άλλες, εν δυνάμει θύματα στις διαδηλώσεις, στους δρόμους, στα σπίτια τους.

Γιώτα Τζιαμουράνη στο enfo.gr

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Γυναίκα διαδηλώτρια στην Αίγυπτο ( μια άλλη πλευρά της επανάστασης)”

 1. Αυτό το θέμα ποιός θα το κοιτάξει γαμώ το κέρατό μου;
  Άν οι κάθε λογής επαναστάτες δέν αποτινάξουν το μικρόβιο του θρησκευτικού φανατισμού και της μισαλλοδοξίας έναντι των γυναικών δέν πρόκειται να υπάρξει ποτέ μια πραγματικά κοινωνική επανάσταση σε αυτές τις χώρες.

  Το πρώτο που πρέπει να κοιτάξουν οι επίδοξοι αναμορφωτές,είναι η ισότητα όλων μέσα στο κοινωνικό πλαίσιο.
  Και κάτω απο αυτό το πρίσμα δέν χωρούν θρησκευτικοί, φυλετικοί,παντός είδους διαχωρισμοί.Ο πόλεμος ήταν είναι και θα είναι πάντα ταξικός.

  Ή η επανάσταση θα έχει καθολικό και ταυτόχρονα ισότιμο χαρακτήρα ή απλώς θα παραμείνει ένα αίτημα προς μιά καλύτερη διαχείριση μέσα σε μία οπισθοδρομική κοινωνία που βρίσκεται εγκλωβισμένη στις δικές τις βλαβερές και συνάμα ξεπερασμένες παραδόσεις.

  Η επανάσταση δέν μπορεί να στοχεύει παρα μόνο στην πλήρη καταστροφή των ισχύοντων τυραννικών και άδικων θεσμών και ταυτόχρονα στην επιδίωξη και στην πραγμάτωση της ελευθερίας των ανθρώπων εκείνων που μάχονται για ένα καλύτερο αύριο.Και εκεί δέν χωρά κανένας διαχωρισμός.

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: